21 Απρ 2016

Το κεφάλι του "Τιμωρού" σε γκλομπ αστυνομικού - Σάλος στη Γαλλία



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΕΙΚΟΝΕΣ
 
 
Παρατήρησα αμέσως αυτή τη λεπτομέρεια.
Και την αναγνώρισα επειδή διαβάζω φανατικά κόμικς.
"Για τι πράγμα μιλάει αυτή η επαγγελματική φωτογραφία;"
Σε ένα γκλομπ ενός αστυνομικού που βρισκόταν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της πορείας της 14ης Απριλίου, κατά του εργατικού νόμου, είναι κολλημένο ένα αυτοκόλλητο από κόμικ.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Yann Levy ο οποίος ακολουθούσε την πορεία μεταξύ των σταθμών του μετρό Jaurès και Stalingrad. Όπως ο Yann Levy - που έστειλε αυτή τη φωτογραφία στη HuffPost – υπήρξαν και άλλοι φωτογράφοι που είδαν την νεκροκεφαλή στο γκλομπ του αστυνομικού.
Παρατηρώντας προσεκτικά είναι ο "Τιμωρός" (Punisher), ένας αμφιλεγόμενος ήρωας της Marvel Universe.
matraque tete de mort punisher
Ο "Punisher" είναι ένας πρώην Πεζοναύτης και βετεράνος του Βιετνάμ (ή από το Αφγανιστάν και το Ιράκ κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν στο "Daredevil" στο Netflix). Τα πιστεύω του: Προσωπική εκδίκηση και δικαιοσύνη. Ο "Punisher" υποστηρίζει ριζικές λύσεις και προτιμά να εκτελέσει εγκληματίες που έχουν ξεφύγει από την αστυνομία ή τη δικαιοσύνη έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων ή εξαιτίας διαδικαστικών σφαλμάτων. Μια φιλοσοφία διαμετρικά αντίθετη, φυσικά, με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Εθνικής Αστυνομίας.
"Υπάρχει κάτι σημαντικό σε αυτή την εικόνα, πρόσθεσε ο φωτογράφος στην HuffPost. Η στολή είναι εκεί για να δείξει τις διαφορές. Εδώ υπάρχει η επιθυμία να διαφοροποιηθεί και να μεταφέρει ένα μήνυμα."
Στις ΗΠΑ, όπου ο χαρακτήρας του "Punisher" είναι γνωστότερος από τη Γαλλία, το λογότυπο (σε σχήμα κρανίου) είναι πολύ δημοφιλές στο εσωτερικό του στρατού. Το 2015, το Time δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο μάθαμε ότι ο "Punisher" είναι πολύ διάσημος μεταξύ των στρατεύματα των ΗΠΑ που βρίσκονται στο Ιράκ. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι στη Γαλλία, ένας αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει ή να διακοσμήσει τη στολή του.
Ένα αναγνωρίσιμο λογότυπο
Ο χαρακτήρας του "Punisher" δημιουργήθηκε το 1974 και το έμβλημά του έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια.


punisher marvel

 


Το logo του Punisher της Marvel

 
Αυτό είναι το λογότυπο που δημιουργήθηκε για την ταινία του 2004 με πρωταγωνιστή τον John Travolta και τον Thomas Jane: :
punisher matraque
"Στο πλαίσιο της αστυνομικής βίας, η εικόνα παίρνει άλλο νόημα"
Γιατί αυτή η φωτογραφία έγινε γνωστή την 19η Απριλίου; Υπήρξαν διαξιφισμοί για τη χρήση αστυνομικής βίας.
Το αυτοκόλλητο δημιούργησε δυσφορία σε μια μεγάλη μερίδα χρηστών των κοινωνικών δικτύων.
Το θλιβερό προηγούμενο με τον στρατιώτη στο Μάλι
Ποιος ξεχνάει τη φωτογραφία του Γάλλου στρατιώτη με το μαντήλι που απεικονίζει έναν σκελετό και κατέληξε τελικά να συμβολίζει την έναρξη της γαλλικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Μάλι.
soldat tete de mort foulard
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην Γαλλική έκδοση της HuffPost.

www.huffingtonpost.gr


Πηγή ➤ policenet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου