18 Μαΐ 2016

Ειδυλλιακό τοπίο από το Καμπί Ζακύνθου




ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
Με θέα ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα

Στη δυτική πλευρά του νησιού της Ζακύνθου υπάρχει ένα μέρος που εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει. Εκεί βρίσκεται το Καμπί, ένα μικρό χωριό περιτριγυρισμένο από ελιές και αμπέλια το οποίο προσφέρει μοναδική θέα καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού αντικρίζοντας τον όρμο της Σχίζας. Από αυτό το σημείο μπορεί να απολαύσει κανείς μια μοναδική θέα στο πέλαγος από ύψος 300 περίπου μέτρων ενώ δεκάδες επισκέπτες συρρέουν εκεί για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.
Εκτός από την όμορφη θέα που «κόβει την ανάσα» ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του χωριού είναι το Μυκηναϊκό νεκροταφείο με τους λαξευτούς τάφους καθώς έχουν βρεθεί πολλά ευρήματα από τους Μυκηναϊκούς χρόνους. Μάλιστα σε κάποιους από τους τάφους βρέθηκαν αντικείμενα όπως βάζα, παρόλο που κάποιοι είχαν λεηλατηθεί, και τα οποία αξιολογήθηκαν αργότερα από ερευνητές. Γνωστός είναι επίσης στο σημείο ένας μεγάλος σταυρός προς τιμήν αυτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και ο οποίος αποτελεί σημείο κατατεθέν.
Το γραφικό ορεινό αυτό χωριό έχει λιγοστούς κατοίκους το χειμώνα και λίγους περισσότερους το καλοκαίρι ενώ ζωή δίνουν και οι τουρίστες που φτάνουν για να απολαύσουν τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα κατά τη δύση. Η θέα στο απέραντο γαλάζιο που χάνεται το μάτι συμπληρώνεται από το κατάφυτο τοπίο ενώ μπορεί κανείς να περπατήσει στα στενά δρομάκια κάνοντας βόλτα ανάμεσα στα πέτρινα κτίσματα.
Εκτός όμως από το Καμπί, ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου αποτελεί ιδανικό προορισμό και για ζευγάρια και για οικογένειες και μπορεί να βρει κανείς αυτό που θέλει και όσον αφορά τα καταλύματα και όσον αφορά τους διάφορους τρόπους διασκέδασης. Κρυστάλλινα νερά και διάσημες παραλίες, κατάφυτα τοπία και ιδιαίτερα φιλόξενοι κάτοικοι υπόσχονται να κάνουν τη διαμονή των επισκεπτών μια αξέχαστη εμπειρία. Το σίγουρο είναι ότι τα πλεονεκτήματα και οι ομορφιές του νησιού θα τον κάνουν να έρχεται ξανά και ξανά.
zakinthos2zakinthos3zakinthos4zakinthos5



Πηγή ➤ newsbeast.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου