10 Ιουν 2016

Νικολόπουλος για τη δωρεά οργάνων της κόρης του: "Η αγάπη δεν έχει όρια και σύνορα..."



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

Ως "γεναία απόφαση προσφοράς" των ζωτικών οργάνων της 16χρονης Νίκης Νικολοπούλου χαρακτηρίζει την απόφαση των γονέων της Νίκου και Τασίας, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Στη συλλυπητήρια επιστολή προς τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ Άνθιμος, αναφέρει μεταξύ αλλών "καταδεικνύει τὴν ἀγάπη σας γιὰ τοὺς συνανθρώπους σας (γιὰ τοὺς ὁποίους καθ’ ἡμέραν μάχεσθε) κι εὔχομαι αὐτὴ ἡ εὐλογημένη κίνηση νὰ ἁπαλύνει τὸν πόνο καὶ τὴν ὀδύνη σας",
Η απάντηση ΝΪκου Νικολόπουλου στις αντιδράσεις για τη δωρεά οργάνων
Στο θέμα δεν απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ο Νίκος Νικολόπουλος και ως πατέρας και ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος που τυχαίνει εκτός από πτυχιούχος πολιτικών και οικονομικών επιστημών να είναι και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, όπου μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο face book τόνιζε:
"Όσοι, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, γνωρίζουν τι θα πει καθημερινός αγώνας και αγωνία για υγεία και ποιότητα ζωής, δεν έχουν ούτε δισταγμούς, ούτε αμφιβολίες. Και η Ορθοδοξία, που στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου βλέπει την αντανάκλαση του Θεού, μέσω πολλών φωτισμένων μυαλών και εκπροσώπων της, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί.
Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον μακαριστό Χριστόδουλο που πριν 25 ολόκληρα χρόνια, ως Μητροπολίτης Δημητριάδος τότε, είχε πει: "Ο Χριστιανισμός βλέπει τη μεταμόσχευση σαν πράξη αγάπης και θυσίας χάριν του συνανθρώπου".
Πιστέψτε τον Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο που και ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, έχει υπογραμμίσει: «Η μεταμόσχευση δεν είναι κάτι που η εκκλησία πρέπει ή δεν πρέπει να επιτρέψει, άλλα κάτι που θα μπορούσε να ευλογήσει […] Ο δότης προσφέρει μόσχευμα που σε λίγο θα πεθάνει - δεν γίνεται αλλιώς. Δίνει όμως και αγάπη, ενδιαφέρον, έκφραση συναλληλίας, και αισθήματα αυτοπροσφοράς, που όχι μόνο ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά και αιώνια τον συνοδεύουν. Γι' αυτό, ενώ προσφέρει, δεν στερείται, χαρίζει όργανα, άλλα δέχεται ζωή. Αυτό το φρόνιμα και η διάθεση της αυτοπροσφοράς αποτελεί τον πνευματικό άξονα της ηθικής της εκκλησίας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων».
Και δεν είναι οι μόνοι, φυσικά… Η αγάπη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπως και η πραγματική ζωή. Και πιστέψτε με: Αισθάνομαι ευλογημένος που το έμαθα σε τόσο προσωπικό επίπεδο. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας και τις ευχές σας".
Πηγή: Tempo24
Πηγή ➤ newsit.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου