10 Ιουν 2016

Βόμβα ΥΠΟΙΚ για ένστολους: Είναι προνομιούχοι! Γιατί πρέπει να ανησυχούν - ΠΙΝΑΚΕΣ



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Ανήσυχοι πρέπει να αισθάνονται οι ένστολοι αν ισχύουν τα στοιχεία για τη μισθολογική δαπάνη του ελληνικού δημόσιου τομέα που παραθέτει σε έκθεση του το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Η συνολική μισθολογική δαπάνη μειώθηκε κατά 24% σε σχέση με το 2010, ενώ η καθαρή μισθολογική δαπάνη μειώθηκε αντίστοιχα κατά 31%.

Ενδεικτικά παρουσιάζονται οι παρακάτω πίνακες με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποτυπώνουν την ποσοστιαία μείωση των τακτικών αποδοχών ανά μόνιμο υπάλληλο σε ενδεικτικούς φορείς για το διάστημα από 31/12/2009 έως 1/1/2013.

Αναλυτικότερα, οι ποσοστιαίες μεταβολές εξήχθησαν συγκρίνοντας τις τακτικές αποδοχές μόνιμου υπαλλήλου στους φορείς που παρατίθενται παρακάτω για το διάστημα από 31/12/2009 έως 1/1/2013

Οι ένστολοι έχουν υποστεί τις λιγότερες μειώσεις σε σύγκριση με του άλλους υπαλλήλους από το 2009 έως το 2013. Αν υπολογιστεί ότι το 2014 επιστράφηκε ένα μέρος από αυτές θα πρέπει να καταλαβαίνουν γιατί το Υ.Ο αντιδρά στο να επιστραφεί το υπόλοιπο 50% και επιμένει να εφαρμοστεί το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Όμως όπως σημειώνει ο Ηλίας Νατσιούλας Οικονομικός σύμβουλος του ΠΑΣΕΔ τα στοιχεία αυτά παραπλανούν, καθώς στα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση των παγίων Ημερών εκτός έδρας που δίνονταν ως αποζημίωση για κάλυψη των 24ωρων υπηρεσιών κλπ δραστηριοτήτων και οι οποίες μειώσεις ξεπερνούν κατά 15% του μισθού.

Η πολιτεία εφάρμοζε την τακτική να μην δίνει αυτή την αποζημίωση στις τακτικές αποδοχές και με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια κόπηκε αυτή η αποζημίωση. Αν προσμετρηθεί και αυτή η μείωση τότε θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα στοιχεία και οι στρατιωτικοί θα ήταν στην πρώτη θέση με τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών, σημειώνει ο κ. Νατσιούλας.

Δείτε συγκριτικό πινάκα με στοιχεία που παρέθεσε το ΓΛΚ









Δείτε την πλήρη έκθεση εδώ

Αποδέχεται ο κ. Καμμένος αυτά τα στοιχεία ως μέλος της Κυβέρνησης; Είναι άραγε σύμπτωση η τυχαίο γεγονός ότι συγκεκριμένοι «χακί συνδικαλιστές» από το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προτείνουν τα ακόλουθα;

• Κατάργηση μισθολογικών προαγωγών
Κατάργηση Επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών
• Αύξηση κρατήσεων υπέρ κύριας ασφάλισης
• Διασφάλιση των μειώσεων που θα επέλθουν από το νέο μισθολόγιο με προσωπική διαφορά,
Αυξήσεις, που θα επέλθουν από το νέο μισθολόγιο, μέχρι 50€ το μήνα. Για δε ποσά μεγαλύτερα αυτές να δοθούν σε βάθος 5ετίας.
• Μισθολογική επιβάρυνση, από το νέο μισθολόγιο, μονό 28 εκατ ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σε μηνιαία αύξηση κατά Μ.Ο. 25€.





Πηγή ➤ onalert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου