10 Ιουν 2016

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να κρυφτείς σε περίπτωση εισβολής οπλισμένου



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
 
 
Περιστατικά με ενόπλους που εισβάλουν σε χώρους συνάθροισης ανοίγοντας πυρ κατά του πλήθους, τείνουν να γίνουν «καθημερινότητα» στις ΗΠΑ.
Έτσι, μικρή έκπληξη προκαλεί, η κίνηση της New York Post να ζητήσει από έναν ειδικό να δώσει τα φώτα του για το ποιο είναι το καλύτερο μέρος να κρυφτείς σε ένα γραφείο, σε περίπτωση που κάποιος οπλισμένος εισβάλει και ανοίξει πυρ.
«Οι αποφάσεις που θα πάρετε στα επόμενα δευτερόλεπτα, είναι κρίσιμα», λέει ο David Katz, πρώην ειδικός πράκτορας στην υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών και οποίος έχει εκπαιδεύσει αστυνομικές ομάδες σε όλον τον κόσμο.
«Πρέπει να επιβιώσεις και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στα επόμενα 5 λεπτά. Αν δε μπορείς να βγεις έξω, τότε κάνε την καλύτερη δυνατή επιλογή που σημαίνει να προφυλάξεις τον εαυτό σου σε ένα ασφαλή σημείο. Μπες σε ένα δωμάτιο, κλείδωσε τη πόρτα και βάλε πίσω από τη πόρτα ό,τι αντικείμενα βρεις. Μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι σφαίρες δεν θα διαπεράσουν στο δωμάτιο», σημειώνει και συνεχίζει «μια σφαίρα περνά μέσα από ένα ξύλινο τραπέζι ή μια βιβλιοθήκη. Να έχεις κατά νου, ότι ακόμα και μέσα στο δωμάτιο είσαι ακόμα τρωτός, ευάλωτος. Μη στέκεσαι πίσω από τη πόρτα όρθιος. Το καλύτερο είναι να προφυλαχτείς και να πέσεις με την κοιλιά κάτω στο πάτωμα για να περιορίσεις τις πιθανότητες να σε πλήξει η σφαίρα», καταλήγει.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου