14 Ιουν 2016

Κυρίτσης για «Παραιτηθείτε»: Καπελάκι και νεράκι να έχουν γιατί έχει ζέστη



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
«Εμείς οι προερχόμενοι από την Αριστερά έχουμε μεγαλώσει στον δρόμο»

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό σχολιάζοντας την αυριανή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.
Μιλώντας στον Real FM,ο κ. Κυρίτσης ανέφερε: «Εμείς οι προερχόμενοι από την Αριστερά έχουμε μεγαλώσει στον δρόμο και έχουμε μία μεγαλύτερη εμπειρία και όταν γίνονται συγκεντρώσεις στα μέσα του Ιούνη καλό είναι να λαμβάνει ο κόσμος ορισμένα μέτρα προστασίας αυτού του είδους που σας είπε. Καπελάκι και νεράκι».
Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις που κατά το παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διοργανώσει με αίτημα το «φύγετε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Το αίτημα ήταν να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά να έρθει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα ότι οι διοργανωτές, όσοι εμφανίζονται ή στελέχη κομμάτων που φαίνεται να πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, άλλοι ναι και άλλοι όχι γιατί είναι και λίγο διασπασμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, δεν λένε “φύγετε εσείς να έρθει η ΝΔ ή κάτι τέτοιο”. Είναι στο παραιτηθείτε».
«Δεν είπα ότι είναι αντιδημοκρατική. Δεν μου φαίνεται αντιδημοκρατική, μια χαρά δημοκρατική είναι. Θέλω να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, με υπουργό τον κ. Δένδια, είχε πάει στη Βουλή νομοσχέδιο για περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεστε. Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεστε. Είναι απολύτως σεβαστό. Ούτε υπάρχει καμία ενοχοποίηση, υπάρχει μία πολιτική κριτική η οποία είναι η γενική κριτική σε κινήματα τα οποία έχουν παραδοσιακά και ιστορικά τον χαρακτηρισμό “κατσαρόλα”. Λέμε τέτοια κινήματα αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με προσπάθειες των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων και των συντηρητικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν να στραφούν κατά αριστερών ή προοδευτικών κυβερνήσεων. Ολα αυτά είναι απολύτως νόμιμα και απολύτως θεμιτά», συμπλήρωσε.

Πηγή ➤ .newsbeast.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου