10 Ιουν 2016

Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο hotspot της Χίου



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
 
 
Να βάλει τέλος στη ζωή του επιχείρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ένας Σύρος πρόσφυγας μέσα στο hotspot της Χίου, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα το κλίμα είναι τεταμένο, με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στο συγκεκριμένο κέντρο, να ζητούν από τις αρχές εξηγήσεις για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει, λαμβάνοντας μεγάλη ποσότητα παυσίπονων χαπιών, ωστόσο, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του νησιού όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πριν 10 μέρες άλλος ένας Σύρος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο hot spot της Χίου με τη μέθοδο του απαγχονισμού. Και αυτός διασώθηκε την τελευταία στιγμή από αστυνομικούς και άλλους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, όμως, στο ίδιο κέντρο φιλοξενίας, επτά πρόσφυγες παλαιστινιακής καταγωγής διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει, ανεβαίνοντας στην οροφή του hot spot της Χίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν τελικά από τη στέγη με παρέμβαση της υπηρεσίας ασύλου, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα για την πορεία των υποθέσεων που τους αφορούν.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου