10 Νοε 2016

Ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που «βοηθούσε» το κύκλωμα των Ρομά



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΥΠΕΡ ΡΟΜΑ
 
 
Ο 55χρονος ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις δραστηριότητες των «Κορλεόνε» Ρομά, με ενδείξεις ότι τους ειδοποίησε για την επικείμενη αστυνομική επιχείρηση, είχε καταθέσει υπέρ 41χρονου Ρομά, ιδιοκτήτη επιχείρησης-διαλυτηρίου μεταλλικών αντικειμένων, τύπου «σκραπατζίδικο», ο οποίος κατηγορείτο για κλοπές φορτηγών και «κόψιμο» για την πώληση εξαρτημάτων. Το οξύμωρο είναι πως ο Αστυνομικός Διευθυντής, είχε καταθέσει υπέρ του κατηγορούμενου, ο οποίος είχε υποβάλλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, σε βάρος αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στις 25 Αυγούστου 2015 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν συλλάβει δύο άνδρες ηλικίας 44 και 41 χρόνων, μέσα στο «σκραπατζίδικο», ιδιοκτησίας του 41χρονου, γιατί έκλεβαν φορτηγά, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους. Ο ιδιοκτήτης ενός κλεμμένου φορτηγού που είχε σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού ειδοποίησε την αστυνομία και έδωσε το στίγμα του οχήματός του, το οποίο οδηγούσε έξω από το «σκραπατζίδικο». Διαπιστώθηκαν έξι κλοπές φορτηγών και μία διάρρηξη από σπίτι στο Μενίδι. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείτο.
Κάποια στιγμή ο καταζητούμενος φαίνεται να εμφανίστηκε οικειοθελώς στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, όπου φέρεται να τους είπε ότι είναι «πληροφοριοδότης» του 55χρονου αξιωματικού της Δυτικής Αττικής. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία του, δέχθηκε πιέσεις για να δίνει πληροφορίες σε εκείνους και όχι σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, και ουσιαστικά όπως ισχυρίστηκε, βρέθηκε στο μέσο διαμάχης αξιωματικών για να τον έχουν πληροφοριοδότη κατ’ αποκλειστικότητα. Υποστήριξε επίσης, ότι δεν ενέδωσε στις πιέσεις γιατί οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί δεν του ενέπνεαν εμπιστοσύνη και θα κινδύνευε η ζωή του.
Ο 41χρονος οδηγήθηκε  στον Ανακριτή για να απολογηθεί, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η προφυλάκισή του προήλθε από την άρνησή του να συνεργαστεί. Στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση σε βάρος των αξιωματικών που φέρεται να τον «πίεσαν», για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.
Λίγο καιρό μετά την φυλάκισή του επιχειρηματία, στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, ο 55χρονος Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατέθεσε ενώπιον του 16ου Τακτικού Ανακριτή που χειριζόταν την υπόθεση, πως ο 41χρονος ήταν ένας εξαιρετικά σημαντικός και πολύτιμος πληροφοριοδότης για την αστυνομία, ενώ είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι για την υπόθεση των κλοπών φορτηγών ήταν αθώος.
Ο 55χρονος αξιωματικός ανέφερε στον δικαστικό λειτουργό πως ο 41χρονος είχε βοηθήσει στην εξιχνίαση πολλών κλοπών αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι και στο Ζεφύρι, όπως και στον εντοπισμό επιχειρήσεων όπου οι δράστες «κόβουν» τα αυτοκίνητα. Υποστήριξε επίσης, ότι η γνωριμία με τον 41χρονο είχε προκύψει κατά τη διάρκεια ελέγχου στην επιχείρησή του, χωρίς να προκύψει κάτι σε βάρος του, και από τότε ποτέ δεν είχε αρνηθεί να δώσει την βοήθειά του στη δύσκολη προσέγγιση του χώρου των Ρομά.
 
 
thetoc.gr
Πηγή ➤ policenet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου