10 Νοε 2016

Η Τουρκία απειλεί η Ελλάδα προετοιμάζεται γιατί κανείς -ούτε ο Τραμπ- θα τη σώσει



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
BINTEO ΚΑΙ ΦΩΤΟ
 
 
Τους τελευταίους μήνες η τουρκική προκλητικότητα έχει πάρει διαστάσεις ανησυχητικές.Με μια μικρή διακοπή λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος,η Τουρκία του Ερντογάν κλιμακώνει μεθοδικά τις προκλήσεις της έναντι της Ελλάδας.Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η υπέρπτηση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την Παναγιά.
stratiotis
Στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία ανησυχούν αλλά και προετοιμάζονται.Για κάθε σενάριο και για παν ενδεχόμενο.Δεν έχει καμία σημασία αν στις ΗΠΑ εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ.Όπως δεν θα ΄χε κι αν είχε εκλεγεί η Κλίντον.Σημασία δεν έχει επίσης οποισδήποτε ηγέτης μεγάλης δύναμης σ΄ αυτό το πλανήτη ,γιατί όταν τα πράγματα δυσκολέψουν κανείς δεν πρόκειται να ΄ρθει να μας σώσει.Κι αν το κάνει το αντάλλαγμα θα ΄ναι πολύ βαρύ.
Καλές λοιπόν οι αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές αλλά καλό είναι πρώτα απ΄ όλα να προετοιμαζόμαστε για μια “μοναχική υπεράσπιση” των δικαίων μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ΓΕΣ το τελευταίο διάστημα μεταδίδει προς τα έξω μια εικόνα διαρκούς στρατιωτικής κινητικότητας που έχει να κάνει με την εκπαίδευση του προσωπικού.Μόνιμου και στρατεύσιμου.
Δεν πρόκειται μόνο για επικοινωνιακή “επίθεση” του ΓΕΣ ή για μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί το προφίλ του Α/ΓΕΣ.Προφανώς υπάρχουν κι αυτά αλλά δεν είναι νομίζουμε τα κυρίαρχα.
Το μήνυμα που επιχειρεί του ΓΕΣ να στείλει είναι ότι παρά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ και ο ΣΞ,κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση ή αμφισβήτηση δεν θα ΄χει τεράστιο κόστος για όποιον την επιχειρήσει.
Σχεδόν κάθε μέρα πλέον το ΓΕΣ δημοσιοποιεί τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.Κι όχι μόνο.Εντύπωση προκάλεσε και η διήμερη παραμονή του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη στη περιοχή ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.
telliidis1
Το βίντεο είναι από βολές Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων και Πυροβολικού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και ΑΣΔΕΝ .
 

 
militaire.gr
Πηγή ➤ policenet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου