12 Μαΐ 2017

NΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Και νέες μειώσεις των μισθών μας



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΤΤΙΚΗΣ
 
 
Η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, φέρνει άρον-άρον προς ψήφιση στη Βουλή, νέο μισθολόγιο με νέες περικοπές στους μισθούς μας, πέραν των ήδη δυσβάστακτων περικοπών που έχουμε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια και υπερβαίνουν το 35%.
Γιατί τι άλλο εκτός από μειώσεις μπορεί να σημαίνουν:
∙ Η πρόταση στο συμφωνηθέν μνημόνιο της κυβέρνησης με τους θεσμούς « εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων με την μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων»,
 
∙ Και η κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι και την Πέμπτη 18/05/2019 με διαδικασίες κατεπείγοντος, χωρίς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να έχουν ενημερωθεί επί των βασικών αρχών και λεπτομερειών που διέπουν το μισθολόγιο.
Ακόμα και αν ισχύουν οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι τυχόν μειώσεις θα καλυφθούν με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, είναι γνωστό πλέον και από την συνταξιοδοτική εμπειρία, όπου η προσωπική διαφορά περικόπτεται από 01/01/2019, ότι αυτή ( η προσωπική διαφορά) αποτελεί ουσιαστικά «πάσα» στους θεσμούς με την πρώτη ευκαιρία να την «πετσοκόψουν» μετά βεβαιότητος.
Η ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι πασιφανής, καθόσον αντί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει την αποκατάσταση των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 όπως ρητά είχε δεσμευτεί, φέρνει προς ψήφιση νέο μισθολόγιο με νέες περικοπές. Όπως λέει και ο λαός μας «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».
Ως εδώ και μη παρέκει. Πέραν των περικοπών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας με δηλώσεις του τύπου « δεν θα υπάρξει μείωση μισθών ούτε ένα ευρώ».
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους και στα δικαστήρια και θα είναι αυτή που αρμόζει στον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφιστάμεθα.  
 
enaxia proedros grammateas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου