31 Μαρ 2016

Αναβρασμός στον Κορυδαλλό για τη μεταγωγή Ασπιώτη



Aναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού για τη σχεδιαζόμενη μεταγωγή του Παναγιώτη Ασπιώτη στις φυλακές Ναυπλίου.

Ο Παναγιώτης Ασπιώτης παραδόθηκε στις 13-10-2015 καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περι όπλων. Στις 14-10-2015 προφυλακίστηκε στα Γρεβενά, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του.

Τόσο οι γονείς του, όσο και η σύζυγος με το τριών μηνών παιδί τους, είναι δημότες Κορυδαλλού και δεν έχουν κάποιο μεταφορικό μέσο, γεγονός που τους στερεί τη δυνατότητα να τον επισκέπτονται.

Η σχετική αίτηση προς το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει για τις μεταγωγές των κρατουμένων (Κ.Ε.Μ) απαντήθηκε με τον πιο κυνικό τρόπο, μεταφέροντάς τον όχι στην φυλακή Κορυδαλλού που είχε ζητήσει αλλά στις φυλακές Ναυπλίου, οι οποίες πρόσφατα έχουν κριθεί απο την «Ευρωπαϊκη Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικης Μεταχείρισης ή Τιμωρίας» ως απάνθρωπες.

Από τις 8-2-2016 ο Ασπιώτης βρέθηκε προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού για δικονομικούς λόγους μετά απο κλήση του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεσή του, αφού προηγουμένως οδηγήθηκε για δύο ημέρες στη Διεύθυνση Μεταγωγών για να του αποσπαστεί δείγμα DNA.

Στις 8-03-2016 επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η επιστροφή του στις φυλακές Ναυπλίου την οποία αρνήθηκε με αποτέλεσμα να παραμείνει στον Κορυδαλλό. Σήμερα 31-3-2016 στις 6.00 τα ξημερώματα, αρχιφύλακας και σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν τη διαδικασία για να τον μεταγάγουν.

Αφού αντιστάθηκε πεισματικά κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή του να παραμείνει στον Κορυδαλλό, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να τον επισκέπτεται η οικογένειά του, τελικά αποχώρησε.

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia για την υπόθεση:

Σήμερα ξημερώματα στις 5.40 ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ενημέρωσε τον Π.Ασπιώτη οτι θα μεταχθεί στης φυλακές Ναυπλίου. Όταν ο Ασπιώτης αρνήθηκε να βγει από το κελί κατέφθασε ο αρχιφυλακεύων του Κορυδαλλου συνοδευόμενος από 8 σωφρονιστικούς υπαλλήλους προσπαθώντας να τον μεταγάγουν δια της βίας. Αφού μετά από πεισματική του αντίσταση έγινε σαφές οτι θα χρειαστεί να ασκήσουν αναντίστοιχη με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα βία τελικά αποχώρησαν. Ας γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αφού ο Π.Ασπιώτης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στον Κορυδαλλό δεν πρόκειται να κουνηθεί από δώ παρά μόνο αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δώσει την εντολή να χρησιμοποιηθεί υπέρμετρη βία . Για οποιονδήποτε τραυματισμό του συγκρατούμενου μας από δω κ στο εξής θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον γενικό γραμματέα του Υπ. Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη ο οποίος έχοντας μια σαδιστική και ρεβανσιστική αντίληψη για την εξουσία του αρνείται να εφαρμόσει τα όσα νόμιμα προβλέπονται. Η ¨ευαισθησία¨ του ΥποΥπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου που στήνει φιέστες εγκαινιάζοντας οικογενειακά επισκεπτήρια στην πιο δυσπρόσιτη για τους επισκέπτες φυλακή της χώρας (Γρεβενά) είναι κενό γράμμα την στιγμή που επιμένει να απομακρύνει κρατούμενους, σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο σωφρονιστικός κώδικας, απο τον τόπο κατοικίας των οικογενειών τους. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΑΣΠΙΩΤΗ

Επιτροπή κρατουμένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας

πηγη...www.zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου