25 Ιαν 2013

ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!

 φωτογραφία 03_zpsfbfcbb45.jpg




 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ-ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 1980
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ-ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 1980
 φωτογραφία TauEpsilonThetaOmegaRhoAlphaKappaIotaSigmaMuEpsilonNuAlpha0004_zps302a5373.jpg
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ (+ΚΟΛΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.
ΖΟΥΝ  ΜΕΣΑ  ΣΤΙΣ  ΚΑΡΔΙΕΣ  ΜΑΣ!!!!!!!!!!
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ-ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 1980

Το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 1980, παρά τον άσχημο καιρό και την καταρρακτώδη βροχή, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε. Ο υποδιοικητής των ΜΑΤ, Αστυνόμος Παντελής ΠΕΤΡΟΥ, φεύγει από το γραφείο του στην οδό Πειραιώς και επιβιβάζεται στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, με προορισμό το σπίτι του, στην οδό Διαγόρα 18, στο
 Παγκράτι. Οδηγός του ήταν ο Αστυφύλακας Σωτήρης ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ. Και ενώ το όχημα ανέβαινε την οδό Στίλπωνος, μόλις 100 μέτρα πριν τον τελικό του προορισμό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο ή τρία άτομα, πυροβόλησαν με δύο 45άρια πιστόλια 11 φορές, εναντίον των ΠΕΤΡΟΥ και ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Ο Παντελής ΠΕΤΡΟΥ σκοτώνεται ακαριαία, έχοντας δεχτεί έξι σφαίρες, ενώ ο Σωτήρης ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, αν και βαριά τραυματισμένος, έχοντας δεχτεί πέντε σφαίρες, καταφέρνει να βγει από το αυτοκίνητο και δίνει σε μια διερχόμενη κοπέλα τον ασύρματό του, προκειμένου να ενημερώσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για το συμβάν. Λίγες μέρες μετά υποκύπτει στα τραύματά του. Οι δράστες διαφεύγουν με κλεμμένο, όπως αποδείχτηκε αργότερα, ΙΧ, το οποίο σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Θανάση ΒΑΡΟΥΤΣΟ: «ήταν μάρκας Πεζό, πράσινου χρώματος και με αριθμό κυκλοφορίας ΕΡ 3215», το οποίο εντοπίζεται, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα, μια μέρα αργότερα, σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας, στην οδό Εκάλης. Οι δράστες χρησιμοποιούν και δεύτερο αυτοκίνητο διαφυγής, για το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια ανακάλυψη που έγινε μετά από μερικά χρόνια και για την οποία θα γίνει ιδιαίτερη μνεία παρακάτω. Όσον αφορά τώρα τους δράστες των δολοφονιών, οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για δύο ή τρία άτομα και σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Θεόδωρο ΦΑΛΤΣΕΤΑ: «Ο ένας από αυτούς έμοιαζε με γορίλα, είχε γένια και τα μαλλιά του έκρυβαν σχεδόν τα μάτια».
Το σημείο της δολοφονίας
Την ευθύνη για τις δολοφονίες αναλαμβάνει με προκήρυξή της η τρομοκρατική οργάνωση «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» (από εδώ και στο εξής 17Ν, χάριν συντομίας). Η προκήρυξη έχει τίτλο: «ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΜΑΤ. ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ». Ολόκληρη η προκήρυξη διακατέχεται από ένα αρρωστημένο μίσος για τους Αστυνομικούς των ΜΑΤ, δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς εναντίον όσων υπηρετούν στα ΜΑΤ και τους στοχοποιεί ξεκάθαρα. Ορισμένα αποσπάσματα της εν λόγω προκήρυξης είναι χαρακτηριστικά: «…(τα ΜΑΤ) είναι απαραίτητη ένοπλη δύναμη για την αναπαραγωγή των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών εκμετάλλευσης των εργαζομένων απ’ το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό», «…Τα ΜΑΤ σαν κύρια δύναμη τρομοκρατίας του λαού, παίζουν τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν οι βασανιστές στη διάρκεια της δικτατορίας», «…Έτσι αποφασίσαμε να εκτελέσουμε έναν από τους βασικούς αρχηγούς τους, τον υποδιοικητή των ΜΑΤ μαζί με τον οδηγό – σωματοφύλακά του, που δεν είναι απλός οδηγός αλλά επίσης κοπρόσκυλο των ΜΑΤ» Είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται η Υπηρεσία και όσοι υπηρετούν σ’ αυτήν και από τότε μέχρι και σήμερα, 32 χρόνια μετά, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών και των οργανωμένων μειοψηφιών της βίας με πολιτικό μανδύα. Είτε διαβάσει κάποιος την συγκεκριμένη προκήρυξη της «17Ν», είτε διαβάσει τις σύγχρονες «προκηρύξεις» και «μανιφέστα» των παραπάνω ομάδων, θα διαπιστώσει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τρόπο σκέψης και δράσης τους και ότι είναι εγκλωβισμένοι σε μια μισαλλοδοξία, ξενόφερτης προέλευσης, και θυμίζουν περισσότερο οπαδούς επικίνδυνων αιρέσεων, που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και «θεός» τους είναι το μίσος.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σταθούμε λίγο περισσότερο στους δολοφονημένους Συναδέλφους μας, βάζοντας στην άκρη την προπαγάνδα της μισαλλοδοξίας και του ψεύδους της «17Ν», μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και με πραγματικά γεγονότα. Ο Αστυνόμος Παντελής ΠΕΤΡΟΥ και ο Αστυφύλακας Σωτήρης ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ δεν ήταν ούτε βασανιστές της δικτατορίας, ούτε ευνοημένοι από την δικτατορία. Ο Αστυνόμος ΠΕΤΡΟΥ, είχε αποταχθεί από το Σώμα μετά την 21η Απριλίου, ως ευνοημένος από την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, που τον τοποθέτησε το 1964 Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, ενώ ήταν ακόμα Υπαστυνόμος. Ο δε Αστυφύλακας ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, είχε καταταγεί μόλις το 1976 και ήταν γιος μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας από την Τριχωνίδα με εφτά παιδιά. Όλα τα παραπάνω δεν είχαν καμία απολύτως σημασία για τους νοσηρούς εγκεφάλους της «17Ν». Γι’ αυτούς ήταν «βασανιστές», «κοπρόσκυλα των ΜΑΤ», «συνειδητά όργανα του ντόπιου καπιταλισμού και του διεθνούς ιμπεριαλισμού» και άλλες τέτοιες ανοησίες .
Ποιοί είναι οι δολοφόνοι του Παντελή ΠΕΤΡΟΥ και του Σωτήρη ΣΤΑΜΟΥΛΗ; Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να δοθεί, ακόμα και σήμερα, 32 χρόνια μετά, παρά την εξάρθρωση της «17Ν». Μόνο ενδείξεις και εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τους δολοφόνους, τους συναυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών, με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση και την ακροαματική διαδικασία. Χαρακτηριστικότερο στοιχείο είναι η τετράωρη προανακριτική απολογία, για δεύτερη φορά και με δική του επιθυμία, στην ανακρίτρια, του κατηγορουμένου για συμμετοχή στη «17Ν» Παύλου ΣΕΡΙΦΗ, ή «Βαγγέλη» ή «Νικήτα» της οργάνωσης, όπου μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Παραδέχομαι ότι συμμετείχα στις δολοφονίες Γουέλς, Πέτρου και Σταμούλη», « Ο ¨Λάμπρος¨ είναι ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός. Είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος», «Ο ¨Λάμπρος¨ εκτέλεσε Γουέλς, Σταμούλη και Πέτρου. Στη δεύτερη δολοφονία (του Σταμούλη) συμμετείχε κι άλλο πιστόλι». Αργότερα, στην ακροαματική διαδικασία, ο Παύλος Σερίφης ανακάλεσε την προανακριτική του απολογία και τα λεγόμενά του δεν επαληθεύτηκαν από άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Οι δολοφονίες των ΠΕΤΡΟΥ και ΣΤΑΜΟΥΛΗ δεν διερευνήθηκαν, ούτε μάθαμε ποιοι ήταν οι δολοφόνοι, γιατί οι ενέργειες αυτές (και όλες προ του 1983) είχαν παραγραφεί, όπως προέβλεπε η ελληνική νομοθεσία.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ακόμα ένα στοιχείο, το οποίο κρίνω εξαιρετικά ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ανάμεσα στα ευρήματα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χρήστου ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ, βρέθηκαν και ένα κοκάλινο μπρελόκ και ένα κλειδί. Σε ένα κομμάτι χαρτιού, που κολλήθηκε με κολλητική ταινία στο μπρελόκ, είχαν γραφεί με τον γραφικό χαρακτήρα του Χ. ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ, τα στοιχεία του αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί σαν δεύτερο όχημα διαφυγής μετά τις δολοφονίες των ΠΕΤΡΟΥ και ΣΤΑΜΟΥΛΗ…
Όπως προείπαμε, αν και έχουν περάσει 32 χρόνια από τις δολοφονίες, όχι μόνο δεν μάθαμε ποιοι ήταν οι εκτελεστές, λόγω παραγραφής των αδικημάτων, αλλά οι υπηρετούντες στην ΥΑΤ και την ΥΜΕΤ πλέον, εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της μισαλλοδοξίας, των συμπλεγμάτων και της βίας των τρομοκρατικών ομάδων και των οργανωμένων ομάδων πολιτικού εξτρεμισμού. Κανένας υπεύθυνος δεν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, όλα αυτά τα χρόνια, για να μας προστατέψει από τους οπαδούς αυτής της υποκουλτούρας. Τέλος, μπορεί τα εγκλήματα να παραγράφηκαν νομικά, αλλά δεν πρέπει ουδέποτε να παραγραφούν και από τις μνήμες μας. Σε μια Πολιτεία που έχει ξεχάσει, λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων, τους ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ, εμείς οφείλουμε να δηλώσουμε παρόντες και να τιμούμε τη μνήμη τους εμπράκτως!
 ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!

 φωτογραφία omicronZeta-BackAlphanutau3CE0nuetasigmafRhoepsilonnuiota3AD0rhoetasigmaf-Gamma_zps68092937.jpg
Ένας απο τους καλύτερους αλλά και αδικοχαμένους συναδέλφους της ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ που δυσκολευτήκαμε να βρούμε φωτό του για το αρχείο μας. Αγαπητοί φίλοι ο Ζ - Back (Αντώνης Ρενιέρης).

 φωτογραφία omicronZeta-BackAlphanutau3CE0nuetasigmafRhoepsilonnuiota3AD0rhoetasigmaf-Alpha_zps93320f8d.jpg

Ένας απο τους καλύτερους αλλά και αδικοχαμένους συναδέλφους της ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ που δυσκολευτήκαμε να βρούμε φωτό του για το αρχείο μας. Αγαπητοί φίλοι ο Ζ - Back (Αντώνης Ρενιέρης).


 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 φωτογραφία AlphaUpsilonGammaOmicronUpsilonSigmaTauIotaNuOmicronSigmaLambdaAlphaDeltaAlphaSigma1_zps069dfa73.jpg
+ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΛΑΔΑΣ 26-5-1978
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΛΑΔΑΣ 26-5-1978
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΛΑΔΑΣ 26-5-1978
 φωτογραφία
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 26-5-1978 Ο ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΡΑΣΕΩΣ(+ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΛΑΔΑΣ)
 φωτογραφία AlphaUpsilonGammaOmicronUpsilonSigmaTauIotaNuOmicronSigmaLambdaAlphaDeltaAlphaSigma2_zps5e461f24.jpg
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 26-5-1978 Ο ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΡΑΣΕΩΣ(+ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΛΑΔΑΣ)
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΛΑΔΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ 22-12-1980 ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ.
 φωτογραφία
Δρακόπουλος Αθανάσιος (+)σκοτώθηκε αργότερα από τον Πάσσαρη
 φωτογραφία
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ + ΔΗΜ.ΚΩΣΤΑΣ ....Ζ-45 ( 1958-1991)
 φωτογραφία
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ + ΔΗΜ.ΚΩΣΤΑΣ ....Ζ-45 ( 1958-1991)
 φωτογραφία
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ + ΔΗΜ.ΚΩΣΤΑΣ ....Ζ-45 ( 1958-1991)
 φωτογραφία
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ + ΔΗΜ.ΚΩΣΤΑΣ ....Ζ-45 ( 1958-1991)
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ  ΤΗΝ  25-10-1991 ΕΝΩ ΚΑΤΕΔΙΩΚΕ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ
ΠΟΥ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ  ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ  ΣΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ  ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΟΡΗ  10  ΕΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΗΝ  ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΕΓΚΥΟ  ΟΚΤΩ  ΜΗΝΩΝ.
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΥΜΑ 17 Ν
 φωτογραφία
+ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ ΘΥΜΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
 φωτογραφία
+ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ - ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
της Ομαδας Ζητα.
 φωτογραφία
+ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ - ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
της Ομαδας Ζητα.
 φωτογραφία
+ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25/8/1990: Στην οδό Λ.Αλεξάνδρας 177-Αθήνα εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, επιβαίνων σε όχημα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής κατά το χρόνο που επιχειρούσε έλεγχο σε ΙΧΕ τραυματίστηκε θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με τον κακοποιό.
 φωτογραφία
+ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΚΡΙΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 φωτογραφία
+ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ  27-5-1985 ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΣΤΟΥ  ΓΚΥΖΗ...
 φωτογραφία
+ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ





ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ 27-5-1985 ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ...ΠΡΙΝ ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ  ΤΑ ΠΥΡΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ  ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ..ΧΡΗΣΤΟ  ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ.


AlphaNuThetaUpsilonPiAlphaSigmaTauUpsilonNuOmicronMuOmicronSigmaDeltaOmicronUpsilonGammaEpsilonNuEtaSigmaGammaEpsilonOmegaRh_zps42970b5d.jpg
+ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΔΟΥΓΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ 27-5-1985 ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ...
AlphaSigmaTauUpsilonPhiUpsilonLambdaAlphaKappaAlphaSigmaMuAlphaTauEtaSigmaChiRhoEtaSigmaTauOmicronSigma001_zps25117168.jpg
+ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 24-12-1984 ΕΝΩ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ,ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17Ν...

Gammaepsilonomegarhogammaalphakappa3CC0piomicronupsilonlambdaomicronsigmafNu3AF0kappaomicronsigmaf_zps27c54a6f.jpg
Αρχιφύλακας +ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

 Gammaepsilonomegarhogammaalphakappa3CC0piomicronupsilonlambdaomicronsigmafNu3AF0kappaomicronsigmaf-1_zps2a5dab4e.jpg
Αρχιφύλακας +ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
στις 26 Νοεμβρίου του 1985, η τρομοκρατική οργάνωση «17 ΝΟΕΜΒΡΗ», με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο – βόμβα (μια μέθοδο που χρησιμοποίησε τότε για πρώτη φορά), χτύπησε λεωφορείο των τότε ΜΑΤ, κοντά στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ», με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 25χρονος Αρχιφύλακας ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος και να τραυματιστούν άλλοι 14 Συνάδελφοί ...μας, εκ των οποίων σοβαρότερα από όλους ο
Αστυφύλακας ΛΟΥΡΙΔΑΣ Νικόλαος, ο οποίος σε μια συνέντευξή του το 2010, σε ηλικία 49 ετών, περιγράφει την επίθεση και τα όσα έζησε από τότε: «Καθόμουν από την πλευρά του παγιδευμένου αυτοκινήτου και δίπλα μου βρισκόταν ο αρχιφύλακας Νίκος Γεωργακόπουλος που σκοτώθηκε ακαριαία. Θυμάμαι μόνο την έκρηξη. Όλοι με θεωρούσαν κλινικά νεκρό. Είχε ρωτήσει για μένα και ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και οι γιατροί δεν μου έδιναν ελπίδα. Συνήλθα έπειτα από 50 ημέρες. Ήμουν ποδοσφαιριστής και αποδείχθηκε ότι είχα γερή κράση. Τα επόμενα οκτώ χρόνια έκανα εννέα σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι, τις επτά στη Γερμανία και στην Αυστρία. Συνολικά έκανα 12 ταξίδια στο εξωτερικό για την αποκατάσταση της υγείας μου. Έχω φύγει πλέον από την ΕΛ.ΑΣ., έχω παντρευτεί και είμαι πατέρας τριών παιδιών. Όμως τα προβλήματα υγείας, 25 χρόνια μετά την έκρηξη, δεν με έχουν εγκαταλείψει».


Συμπληρώνονται σήμερα 26 χρόνια από εκείνη την ημέρα, και κανένα από τα μεγάλα κανάλια δεν θα αφιερώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο για το τραγικό συμβάν, καθώς και καμία μεγάλη εφημερίδα δεν θα γράψει ούτε μια λέξη γι’ αυτό. Βλέπετε οι Συνάδελφοί μας δεν ήταν ούτε ψευτοεπαναστάτες, ούτε παιδιά πλουσίων οικογενειών, αλλά Αστυνομικοί από φτωχές οικογένειες και γι’ αυτούς δεν περισσεύει κανένα δάκρυ. Η «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» για τη δολοφονία του Νίκου Γεωργακόπουλου και τους τραυματισμούς των υπόλοιπων Συναδέλφων μας έγραψε, πέρα όλων των άλλων, στην προκήρυξη που ακολούθησε το χτύπημα και τα εξής: «Έτσι η σημερινή μας ενέργεια είναι επιπλέον και μια δυναμική αντίσταση σ' αυτή τη διαδικασία κοινωνικού εκφασισμού που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που οδηγεί στη θριαμβευτική επάνοδο μιας σκληρής ημιφασιστικής δεξιάς. Για τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό. Ο αγώνας συνεχίζεται. Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη Αθήνα 26-11-85». Για ποιο λόγο τώρα ήταν υπόλογοι οι Συνάδελφοί μας για όλα τα παραπάνω, μόνο οι νοσηροί εγκέφαλοι και οι ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες αυτών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία το γνωρίζουν. Με το θάνατο του Νίκου Γεωργακόπουλου, ούτε η «επανάσταση» που ονειρεύονταν ήρθε, ούτε τίποτα άλλο έγινε. Επρόκειτο για μια στυγνή δολοφονία μεταμφιεσμένη με έναν ψευτοϊδεολογικό μανδύα, και το μόνο που έμεινε είναι το πένθος της οικογένειάς του, καθώς και ο αγώνας των υπόλοιπων Συναδέλφων μας για να αναρρώσουν. 


 φωτογραφία
+Αθανάσιος Μπλίκας
από τους "παλιούς" της Αστυνομίας Πόλεων/Α.Δ που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας.

 φωτογραφία
+Αθανάσιος Μπλίκας
από τους "παλιούς" της Αστυνομίας Πόλεων/Α.Δ που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας.

Alpharhochiiotaphi3CD0lambdaalphakappaalphasigmafPialphapialphalambdaomicronupsilonkappa3AC0sigmafLambdaomicronupsilonkappa3_zps39fd1060.jpg
+Αρχιφύλακας Παπαλουκάς Λουκάς
25/8/1990: Στην οδό Λ.Αλεξάνδρας 177-Αθήνα εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, επιβαίνων σε όχημα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής κατά το χρόνο που επιχειρούσε έλεγχο σε ΙΧΕ τραυματίστηκε θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με τον κακοποιό.

 photo ChiAlphaRhoPiAlphaPiAlphaGammaEpsilonOmegaRhoGammaIotaOmicronUpsilon_zpsc00a4f84.jpg
ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ 22-10-2012 ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ,Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ(+ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ )ΑΡΧΗΓΟΣ 2-5-1978 ΕΩΣ 3-5-1979. συμφωνα με την εφημερίδα '' η φωνή του συνταξιούχου αστυνομικού''










11 σχόλια:

  1. ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Σπύρος Λαδιάς είναι αδερφός του μπαμπά μου. Στα 29 του χρόνια είχε αυτό το ατυχημα εν ώρα υπηρεσίας. Να σαι καλά θείε όπου και αν είσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAΛA ENAΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΒΑΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ
    ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ Α.Π.ΜΕΧΡΙ ΣΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΧΟΡΩΦΥΛΑΚΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΗ ΚΑΝΗΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΕΡΙΑΟ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, Ο ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΑΡΧΗΓΟΣ,Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΡΑΠΩΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ,Ο ΤΑΣΙΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ,Ο ΜΙΧΕΛΗΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ,ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΠΛΟΚ ΑΛΑ ΕΓΩ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον)ΜΑΘΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕ.
      2ον)ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.
      3ον)ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ.ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ e-mail ΜΑΣ.
      4)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ BLOG.

      Διαγραφή
  5. παιδια πολυ καλη δουλεια ! ΜΠΡΑΒΟ ! ΥΠΑΡΧ/ΚΑΣ ΜΠΟΥ
    ΡΑΤΖΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ηρωες αξιοι ηρωες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
    καθ. Ανδρεας Αθηναιος hfnd1@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέας Αθηναίος. Παρακαλώ εάν έχετε περισσοτερα στοιχεία για τον Φώτη να τα αναφέρεται.Πρέπει να έχω συνυπηρετησει μα;ζί του και θέλω να το διασταυρώσω.Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Κριμα τον είχα γνωρίσει στο αεροδρομιο καλός αξιωματικός και ωραίος άνθρωπος!

      Διαγραφή