10 Ιουν 2016

Λάρισα: Αντιδράσεις για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Τέμπη - Κάτοικοι απέκλεισαν το στρατόπεδο!ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

Την δυσφορία και αντίδραση του δήμου Τεμπών έχει προκαλέσει η δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ανενεργό στρατόπεδο «Ζιώγα» στο Κυψελοχώρι...

όπου έχουν ήδη ξεκινήσεις οι εργασίας διαμόρφωση του χώρους από συνεργεία του στρατού Ξηράς. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών και ενέκρινε την αποστολή επιστολής του δημάρχου Κ. Κολάτου προς τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημ. Βίτσα, καλώντας τον ΥΕΘΑ να επανεξετάσει το αίτημα για λειτουργία δομής φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι. Ενώ εκπρόσωποι του Δήμου Τεμπών και κάτοικοι της περιοχής μετέβησαν στον χώρο του στρατοπέδου όπου και απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο.
Ο υπό δημιουργία χώρος φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι, είναι ο δεύτερος ο οποίος θα λειτουργήσει σε επίπεδο Νομού, μετά από εκείνον του Κουτσόχερου όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται 713 άτομα. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί οι διαμένοντες μέχρι τώρα στο Κουτσόχερο- όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση προκάτ οικίσκων, οπότε θα κλείσει προσωρινά- η τοπική κοινωνία εκφράζει την δυσπιστία της ως προς την «προσωρινότητα» του καταυλισμού.
Οι πληροφορίες δε αναφέρουν ότι διερευνάται και τρίτος χώρος στον νομό Λάρισας, λίγο έξω από την πόλη. Πρόκειται για το εργοστάσιο «Θεσσαλική Βιομηχανία Πολτού και Χάρτου» η «Χαρτομάζα», όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το οποίο εδώ και χρόνια δεν είναι εν λειτουργία, στον περίβολο του οποίου σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σκηνές επίσης για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών από το Κουτσόχερο.
Πηγή ➤ .newsit.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου