20 Απρ 2016

Η τελευταία σωστική λέμβος του «Τιτανικού» και το μακάβριο φορτίο της



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
Εντοπίστηκε ένα μήνα μετά το ναυάγιο - Δείτε φωτογραφίες


Η βάρκα στη φωτογραφία ανήκει στον ξακουστό «Τιτανικό» και βρέθηκε να πλέει στον Ατλαντικό ένα μήνα μετά το ναυάγιο του μοιραίου πλοίου, με τρεις σορούς πάνω της.
Η ξύλινη βάρκα, η τελευταία που έπεσε από το πλοίο την ώρα που εκείνο βυθιζόταν στα παγωμένα νερά, εντοπίστηκε περίπου 320 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του ναυαγίου από το πλήρωμα του διερχόμενου «Oceanic» στις 13 Μαΐου του 1912.
Πάνω της εντοπίστηκε και το μακάβριο «φορτίο» της: οι σοροί δύο εργαζομένων στο μηχανοστάσιο του «Τιτανικού» και του επιβάτη της πρώτης θέσης, του 37χρονου Thomson Beattie, ο οποίος φορούσε ακόμα το επίσημο ένδυμα για τη βραδινή δεξίωση.
Οι φωτογραφίες θα βγουν σε δημοπρασία μαζί με ένα ανατριχιαστικό χειρόγραφο που περιγράφει τον εντοπισμό της βάρκας και το μακάβριο εύρημα, αναφέροντας μάλιστα πως το χέρι μιας από τις σορούς ήταν σε τέτοιο βαθμό αποσύνθεσης που αποκόπηκε κατά τη διαδικασία μεταφοράς.
Σύμφωνα με τις περιγραφές, οι επιβαίνοντες στο «Oceanic» είδαν με κιάλια τους νεκρούς πάνω στη βάρκα και ο καπετάνιος κατηύθυνε το πλοίο στην κατεύθυνσή της.
titiasndam1
Μέλη του πληρώματος του Oceanic πάνω στη βάρκα του Τιτανικού
titiasndam4
Το ανατριχιαστικό χειρόγραφο
titiasndam2
Βάρκα του Oceanic προσεγγίζει τη βάρκα του τιτανικού που έχει μαρκαριστεί με «Χ» πάνω αριστερά
titiasndam3
Ο επιβάτης της πρώτης θέσης που βρέθηκε σε αποσύνθεση πάνω στη βάρκα και δεξιά άνδρες του Oceanic πέφτουν στο νερό με λέμβο για να προσεγγίσουν τη βάρκα του Τιτανικού

Πηγή ➤ .newsbeast.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου