9 Ιουν 2016

Θητεία: 20 ημέρες για τους άνω των 35 χρόνων και εξαγορά του υπολοίπου



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
 
 
Θα γλιτώσουν άραγε τα υπουργικά γραφεία από τις πιέσεις για μεταθέσεις φαντάρων, με την απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας; Ο χρόνος θα δείξει.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του"με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, υλοποιείται η δέσμευσή του περί μεταβίβασης της αρμοδιότητας για τις μεταθέσεις των οπλιτών θητείας, στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ)"


Επιπλέον με άλλη υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4361/2016, υλοποιείται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας για κατοχύρωση της δυνατότητας εξαγοράς του υπολοίπου θητείας, όσων είναι άνω των 35 ετών.

Ειδικότερα εφαρμόζεται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας από 45 σε 20 μέρες (ένοπλη θητεία) και από 3 μήνες σε 40 ημέρες (εναλλακτική θητεία).

Το θέμα βέβαια αφορά όσους είναι άνω των 35 χρόνων και έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξαγοράσουν.
Λόγω κρίσης, προφανώς, η ρύθμιση αφορά τους οικονομικά ισχυρότερους.

Παράλληλα, το Onalert.gr πληροφορήθηκε από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού ότι επίκειται και η υπογραφή της απόφασης που θα ορίζει τη νέα διαδικασία μοριοδότησης για τις μεταθέσεις των οπλιτών.
onalert.gr
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου