14 Ιουν 2016

Πρόστιμο 26.000 ευρώ στο ΡΙΚ για τον Νότη Σφακιανάκη και τους πρόσφυγεςΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
Βαριά «καμπάνα» για το ρατσιστικό παραλήρημα

Πρόστιμο 26.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου στο κρατικό κανάλι ΡΙΚ, για την εκπομπή «Τετ α Τετ» που είχε καλεσμένο τον Ν. Σφακιανάκη.
Στη συγκεκριμένη εκπομπή του δημοσιογράφου Τάσου Τρύφωνος, που προβλήθηκε στις 13 Μαρτίου, ο κ. Σφακιανάκης είχε καταφερθεί εναντίον των προσφύγων με προκλητικό και ρατσιστικό τρόπο και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είχε χαρακτηρίσει τις αναφορές του Έλληνα τραγουδιστή «Κατάφωρα ρατσιστικές και μισαλλόδοξες στους μετανάστες».
«Το κόλπο είναι στημένο και έρχονται ορδές ανθρώπων οι οποίοι ''βιάζουν'' την πατρίδα μας» είχε δηλώσει ο γνωστός τραγουδιστής. Ναι άλλα είναι πρόσφυγες», τόνισε ο δημοσιογράφος. «Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλέμο. Και μην ξεχνάς, αυτοί οι άνθρωποι, γιατί εγώ τους έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, έρχονται με πορτοφόλια, γεμάτα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Είναι απίστευτο αυτό που είδα» είχε πει ο κ. Σφακιανάκης.
Σε απόφαση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου έκρινε ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου (Κεφάλαιο 300 Α) σχετικά με τη μετάδοση προγράμματος, που περιείχε πρόκληση μίσους βάση φυλής, φύλου, θρησκεία η εθνικότητας.
Η Αρχή επέβαλε για τα πιο πάνω το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €21.000 ως εξής:
  • Για την παράβαση που σημειώθηκε στις 13.3.2016 - €8.000.
    Για την παράβαση που σημειώθηκε στις 14.3.2016 - €5.000.
    Για την παράβαση που σημειώθηκε στις 20.3.2016 - €8.000.
Επιπρόσθετα, η Αρχή επέβαλε και διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ στο ΡΙΚ, για την προβολή επανάληψης της εκπομπής στο ΡΙΚ2, στις 19 Μαρτίου.
Πηγή ➤ .newsbeast.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου