9 Ιουν 2016

Ένας ''παλιός'' της Υ.ΜΕ.Τ. για την Υ.ΜΕ.Τ.



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
 
 
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αντιλαμβάνεσαι και να διεκδικείς λύση για τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ., απο  ανθρώπους που τα εχουνε ζήσει. Το παρακάτω άρθρο είναι ενός ''παλιού'' και μάχιμου της Υ.ΜΕ.Τ., που έχει γνωρίσει πολύ καλά το ''πεζοδρόμιο'' και ακόμα το βιώνει, όπως αναφέρουμε στη γλώσσα μας εμείς οι Αστυνομικοί. 


Διαβάστε το άρθρο παρακάτω


Του ΚΑΨΗ Επαμεινώνδα*,
 
  Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια πραγματικής Υπηρεσίας στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισα να κατέλθω με το ψηφοδέλτιο της Δ.Ε.Κ.Α. στις συνδικαλιστικές εκλογές της 11-12-13/06/2016. Σχεδόν 16 χρόνια στη Δ.Α.Ε.Α./Υ.ΜΕ.Τ. έχω βιώσει ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Όντως όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο δρόμο, έχω αφουγκραστεί και εμπεδώσει τα προβλήματα της Υπηρεσίας.
  1. Η Υπηρεσία μας (Υ.ΜΕ.Τ.) επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο. Λαμβάνει μέτρα τάξης (γήπεδα-πορείες-περιπολίες-φύλαξη ευπαθών στόχων/Βουλής/Π.Κ. κτλ.). Τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμωθεί από Αστυφύλακες ένεκα μη προσλήψεων Αστυνομικών στο Σώμα λόγω εκτάκτων αναγκών (μεταθέσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου-Λέσβος-Κως-Σάμος) και έτσι επιβάλλεται η ενίσχυση της Υπηρεσίας μας, με ένστολο προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.
  2. Πολλές φορές γίνεται άσκοπη μετακίνηση διμοιριών και αλλαγή υπηρεσίας χωρίς να το γνωρίζουμε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός. Επιβάλλεται η σωστή τήρηση του Π.Δ.
  3. Στις διαδηλώσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με εργαζομένους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων, έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στα εισοδήματά τους. Εμείς πάντα προσπαθούμε αφενός να εκτελέσουμε τις εντολές της φυσικής ηγεσίας και αφετέρου να σεβαστούμε το δίκαιο αγώνα τους. Θέλουμε όμως οι εντολές της φυσικής ηγεσίας να είναι σαφής και να εξετάζονται όλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των διαδηλωτών.
  4. Εμείς επί το πλείστον στις διμοιρίες έχουμε προσωπικό νεαρής ηλικίας, το οποίο προέρχεται από επαρχία και θέλει να μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του. Η Δ.Ε.Κ.Α., στην οποία έχω και την τιμή να συμμετέχω, κατέθεσε πρόταση στο Α.Ε.Α. προκειμένου να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στις μεταθέσεις του ένστολου προσωπικού, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τα διάφορα παραθυράκια.
  5. Η φύση της εργασίας μας έχει πολλές ώρες ορθοστασίας και όταν έχει δουλειά (πορείες,γήπεδα κτλ.) κανείς συνάδελφος δεν αντιδρά, αλλά επιβάλλεται όταν τελειώνει μια πορεία ή ένα γήπεδο η ηγεσία να μας αποδεσμεύει και όχι να μας χρησιμοποιεί σε άλλους σκοπούς, καθώς και να μας στηρίζει στις δύσκολες καταστάσεις.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες σας καλώ να συμμετέχετε όλοι στις εκλογές.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.


ΚΑΨΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ*
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Δ.Ε.Κ.Α.)
 
policedeka.blogspot.gr
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου