10 Ιουν 2016

Δικαίωση με απαλλαγή χρεών για τη χήρα Λαζαρίδη



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΒΙΝΤΕΟ
 
 
Μετά από σχεδόν έναν χρόνο ήλθε η δικαίωση για την χήρα του Στάθη Λαζαρίδη, Μαρία, καθώς μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ , απαλλάχτηκε από χρέος που έφτανε τα 15 χιλιάδες ευρώ!
Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με το star.gr, όφειλε η σύζυγος του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού στον ασφαλιστικό φορέα του, για έξοδα νοσηλείας δικά του αλλά και των συνοδών του.
Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ,Σωτήρη Μπερσίμη, το συγκεκριμένο χρέος ανήκει πια στο παρελθόν ."Στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε στις 25 Μαΐου αποφασίστηκε  ομόφωνα και ενέκρινε τη μη καταβολή του ποσού που υπολείπονταν σχετικά με τη νοσηλεία του Στ. Λαζαρίδη .Αυτό έχει διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μεριμνήσουν ανάλογα. "
Εξέλιξη που σκόρπισε ικανοποίηση στη γυναίκα του Στάθη που δήλωσε συγκινημένη:"Μια μεγάλη εκκρεμότητα έφυγε . Το παλεύω πολλά χρόνια .Μου φαίνεται σαν όνειρο και κάποιος μου κάνει πλάκα. Το χρέος ήταν πολύ μεγάλο και δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω."


 
Οκτώ ολόκληρα χρόνια πάλευε για τη ζωή του ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, αλλά τελικά δεν άντεξε.
Έδωσε μάχη με απίστευτο σθένος για τη ζωή του ο 36χρονος άτυχος ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, από σφαίρα που δέχθηκε στον αυχένα, στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και κατά το παρελθόν είχε υποβληθεί σε δεκάδες επεμβάσεις, ενώ βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στο θάνατο, με τους γιατρούς να μη δίνουν πλέον ελπίδα ζωής και τους γονείς του να ματαιοπονούν σε ένα θαύμα, είχε υποτροπιάσει, τις τελευταίες ημέρες, ήταν εξαιρετικά αδύναμος και είχε κριθεί απολύτως αναγκαία η χορήγηση αίματος.
 
 
Πώς έγινε το περιστατικό
Η τρομακτική υπόθεση που συντάραξε την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα έλαβε χώρα πριν από οκτώ χρόνια. Στις 5 Νοεμβρίου του 2007 τα τζιπ με 45 ειδικούς φρουρούς της Κρήτης επιχείρησαν έφοδο στα Ζωνιανά, για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών στο ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Όταν τα τζιπ της Αστυνομίας πλησίαζαν την είσοδο του χωριού δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Στάθης Λαζαρίδης, και άλλοι δύο αστυνομικοί, ευτυχώς ελαφρά.
Ο Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού δύο μηνών τότε, βρισκόταν σε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί μια σφαίρα στον αυχένα του.

www.neakriti.gr


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου