19 Αυγ 2016

Νέο κύμα με Πακιστανούς μετανάστες στον Έβρο. Καθημερινές οι συλλήψεις - ΒΙΝΤΕΟΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΒΡΟΥ ΧΡ. ΓΙΑΛΑΜΑΣ
 
 
Αυξητικές είναι οι τάσεις των μεταναστευτικών ροών πανελλαδικά αλλά και στον Έβρο το τελευταίο διάστημα. Καθημερινά τις τελευταίες ημέρες μπαίνουν παράτυπα στη χώρα περίπου 1000 μετανάστες ενώ εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση όχι μόνο στα νησιά αλλά και στον Έβρο, ότι η πλειοψηφία των μεταναστών το τελευταίο διάστημα είναι Πακιστανοί κάτι που δείχνει ότι υπάρχει νέο κύμα από τη χώρα αυτή προς την Ελλάδα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Γιαλαμάς, από τις καταθέσεις συλληφθέντων, προκύπτει ότι υπάρχει νέο οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης πακιστανών οικονομικών μεταναστών ενώ οι διακινητές χρησιμοποιούν και νέες διαδρομές πλέον στον Έβρο για να αποφύγουν τα μπλόκα των αστυνομικών αρχών. Οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές τόνισε ο κ. Γιαλαμάς.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Γιαλαμά η κατάσταση σε επίπεδο υλικοτεχνικών μέσων παραμένει τραγική. «Δεν έχουμε καμία εξέλιξη στις υποσχέσεις για νέες θερμικές κάμερες, συστήματα καρδιακών παλμών κτλ. Οι υποσχέσεις δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα και ακόμα τα μάτια μας δεν έχουν δει τίποτα». Πρόβλημα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με τα οχήματα των συνοριοφυλάκων… Λύση όπως είπε ο κ. Γιαλαμάς δεν έχει δοθεί ούτε σε αυτό το πρόβλημα.


www.alexpoli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου