3 Σεπ 2016

Λεβέντης: Έχω μεγάλη καρδιά, αν ζητήσει ο Καλλιάνος συγγνώμη μπορεί και να τον δεχόμουν πίσω



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
Αν γίνουν εκλογές αύριο θα βγει πρώτος ο Μητσοτάκης αλλά θα είναι «δεξιά παρένθεση», λέει

Στις αναφορές πως ενδιαφέρεται για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης απαντά ο Βασίλης Λεβέντης τονίζοντας πως είναι αντίθετος με τα «λάφυρα» και πως δεν μπήκε στη Βουλή ονειρευόμενος καρέκλες. «Είχα τη δυνατότητα την πρώτη μέρα από τον Σεπτέμβρη που έγιναν οι εκλογές να πάρω πέντε υπουργεία. Είμαι αντίθετος με τα λάφυρα. Δεν μπήκα στη Βουλή ονειρευόμενος καρέκλες. Εγώ ονειρεύομαι να κάτσουμε οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα τραπέζι 20 μέρες να καταστρώσουμε ένα σχέδιο εθνικό για τη χώρα, να σωθεί η οικονομία, να σωθεί ο λαός. Να πάω να διαπραγματευτώ για να πάρω υπουργεία το έκανε ο Καμμένος ο Λεβέντης έχει άλλη ποιότητα. Εγώ ονειρεύομαι αλλιώς», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκφράζει τη βούλησή του να συμμετέχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν ο πρόεδρος της Βουλής βάλει άτομα κύρους και εξηγεί πως θα παραστεί στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς, όπως λέει, ο πρωθυπουργός είναι θεσμός. Τον καλεί πάντως να ανταποκριθεί στο αίτημά του για συγκρότηση Οικουμενικής. «Αν έρθουν τα πράγματα πια στο 'σώσον ελέησον' δεν είναι ο Λεβέντης που θα σώσει τη χώρα . Γιατί, όπως λέω, υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία που τα έχει κάνει πλακάκια με τη Φώφη και τον Σταύρο με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνωμοσίες. Εγώ δεν θέλω να πέσει ανέντιμα η κυβέρνηση. Αν πέσει θα πέσει από την ανικανότητά της», συμπληρώνει.
Αναφορικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών υπογραμμίζει ότι σέβεται το αποτέλεσμα και συγχαίρει τους νικητές.
Για το ταξίδι του στην Αμερική και τη ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση το δικό του ταξίδι με τον πρωθυπουργό ενώ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζει ότι θα είναι Δεξιά παρένθεση λέγοντας: «αν γίνουν εκλογές αύριο το πρωί θα βγει ο Μητσοτάκης πρώτος. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση διότι δεν θα έχει 150 βουλευτές; Όχι με μας. Το πιο κοντινό του κόμμα είναι η Φώφη. Είναι θυγατρική της ΝΔ. Με όποιον όμως και να κάνει κυβέρνηση θα τα κάνει μαντάρα διότι αυτά που υπόσχεται ότι έχει άλλες λύσεις ότι θα έρθουν επενδύσεις είναι απατηλά όνειρα. Οπότε θα καταρρεύσει γρήγορα και θα έχει μπροστά του εκλογές χωρίς μπόνους γιατί στις μεθεπόμενες ισχύει η απλή αναλογική. Άρα θα είναι δεξιά παρένθεση. Δεν το έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης πάνω στην αρχομανία του. Επιμένει να ζητάει εκλογές ενώ στο τέλος θα την πατήσει. Και θα κάψει το χαρτί του σε τρεις μήνες μέσα. Θα είμαι έντιμος. Αν χρειάζεται η χώρα κυβέρνηση εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Αλλά και ο Μητσοτάκης θα σεβαστεί τα 9 σημεία που έδωσα και στον Τσίπρα. Γιατί τα 9 σημεία είναι προϊόν μελέτης και έχω ερευνήσει ότι αυτά σώζουν τη χώρα. Και γι' αυτό επιμένω».
Τέλος, μιλώντας για τον κ. Καλλιάνο ο οποίος και αποχώρησε πρόσφατα από την Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «επειδή έχει μεγάλη καρδιά» θα τον δεχόταν πίσω αν και ο ίδιος ζητούσε συγνώμη γι' αυτά που είπε. «Ο κ. Καλλιάνος την πάτησε γιατί στον Μητσοτάκη που θα πάει, όπως είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα, τον πρώτο μήνα θα τον χαϊδεύουν, τον επόμενο μήνα θα τον πετάξουν στα σκουπίδια γιατί εκεί προηγούνται άλλα τζάκια. Μη νομίζει ο Καλλιάνος ότι τη δύναμη που είχε στην Ένωση Κεντρώων θα την έχει εκεί. Εκεί θα είναι ουραγός», είπε χαρακτηριστικά και ερωτηθείς αν θα τον συγχωρούσε και θα τον δεχόταν πίσω, εφόσον μετάνιωνε, τόνισε: «Δεν ξέρω, εγώ έχω μεγάλη καρδιά. Μεγάλη καρδιά. Αρκεί να ζητήσει συγγνώμη και να βγει στο λαό να πει «όλα αυτά που είπα ήταν ψευδή». Αν το κάνει αυτό, γιατί με παρουσίασε ότι του είπα «αν ξανακάνεις κριτική στον Τσίπρα θα σε διώξω» ενώ εγώ του είπα «αν δεν μπορείς την πολιτική του κόμματος που είναι πολιτική μέτρου κέντρου ίσων αποστάσεων αυτή την πολιτική να εκφράσεις τότε να φεύγεις από το κόμμα». Γιατί δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του κόμματος να πιστεύει άλλα και ο πρόεδρος άλλα».
Πηγή ➤ newsbeast.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου