10 Νοε 2016

Πάνω από 150.000 προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας - Οι αιχμές του Μητροπολίτη Πατρών



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

Σκληρή κριτική σε όσους θέλουν μια Ελλάδα αποκομμένη από τις πνευματικές της ρίζες, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, κατά την αποχώρηση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας από την Πάτρα για να οδηγηθεί και πάλι στο Άγιο Όρος.

Όπως τόνισε αυτό αποδεικνύεται από τους 150.000 πολίτες που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να προσκυνήσουν.
Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης γίνεται μεταναξύ άλλων αναφορά για μιά πρωτοφανή θάλασσα ευσεβείας  για την Τιμία Ζώνη, στο Ναὸ του Πρωτοκλήτου.
"Το προσκύνημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καὶ της νύχτας ήταν μαρτυρία πίστεως στο Θεὸ και αφοσίωσης στην Ορθόδοξη Ἐκκλησία μας αλλὰ και ομολογία ότι ἡ Ἑλλάδα ζει καὶ κινείται στους ρυθμοὺς της Ορθοδόξου πίστεως.
Αυτὸ το προσκύνημα που ξεπέρασε τις 150.000 ανθρώπους, ήταν καὶ είναι μια απάντηση σε όσους θέλουν μιά Ἑλλάδα αποκομμένη απὸ τις πνευματικὲς της ρίζες και ἀπὸ την πνευματικὴ της ταυτότητα και παρακαταθήκη. Όσο και αν αγωνίζωνται οι επίδοξοι κρημνιστὲς της πατρώας ευσεβείας ματαιοπονούν ἀφού, η πίστη στον Θεό, η τιμὴ προς την Παναγία και τους Αγίους είναι βαθειὰ ριζωμένη στην καρδιά των Ελλήνων, είναι το πνευματικὸ DNA που κληρονομείται ἀπὸ γενιὰ σε γενιά"
Πηγή: Tempo24
Πηγή ➤ .newsit.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου