10 Νοε 2016

Καιρός: Ζημιές από τα μποφόρ στη Λέσβο - Βουλιάζει δουλεμπορικό



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, καθώς κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί από το πρωί.
Με βάση το μετρολογικό σταθμό της Λέσβου, από της 7 το απόγευμα και μετά αναμένεται βροχόπτωση η οποία ως τις 22:00 το βράδυ θα εξελιχθεί σε καταιγίδα που θα συνοδεύεται από αέρα ως 8 μποφόρ. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες Πέμπτης. Έτσι σήμερα συνεργεία του δήμου καθάριζαν φρεάτια...

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, την τελευταία ώρα υπήρξαν πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων. Από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν μικρές ζημιές από την πτώση δέντρων, τσίγκων, υποστατικών που μετακινήθηκαν, τζαμιών που έσπασαν καθώς και μεταλλικών πινακίδων σε δημόσιους δρόμους.

Στην Μυτιλήνη ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος "σάρωσε" την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα. Ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.  Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως σε ισχύ βρίσκεται από εχθές απαγορευτικό απόπλου αφού ως τις 7 το απόγευμα η ΕΜΥ δίνει για την περιοχή ανέμους ως 9 μποφόρ.
Βουλιάζουν τα δουλεμπορικά στην προκυμαία Μυτιλήνης
Με την κακοκαιρία τα σαπιοκάραβα βουλιάζουν εύκολα και αποδεικνύεται τι ρίσκαραν οι ανθρώπινες ψυχές που επέβαιναν σε αυτά για να φθάσουν στο νησί . Σήμερα άρχισε να βουλιάζει τούρκικο δουλεμπορικό σκάφος, που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες στην Μυτιλήνη. Το σκάφος ήταν δεμένο μαζί με αλλά δουλεμπορικά στην προκυμαία Μυτιλήνης και από άγνωστες μέχρι τώρα αιτίες έπαθε ρήγμα, γέμισε νερό και βυθίζεται...

Δεμένο στη Μυτιλήνη το "Μυκονος"
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Βορειονατολικό Αιγαίο και της απαγόρευσης απόπλου που βρίσκεται σε ισχύ, το Ε/Γ-Ο/Γ Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι επιβάτες παρακαλούνται να ενημερώνονται τακτικά από τα κατά τόπους πρακτορεία ή λιμενικές αρχές για τα νεότερα δελτία καιρού.
Πηγή: LesvosPost
Πηγή ➤ .newsit.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου