ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ➤
Η οικονομική κατάρρευση της χώρας τα οδηγεί σε διάλυση- Δείτε τις φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες είναι της φωτογράφου των New York Times Meridith Kohut και καταγράφουν τις σημαντικές ελλείψεις στα υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του ιατρικού κέντρου και την παροχή φροντίδας στους ασθενείς.
Με ελλείψεις σε σαπούνι, αντιβιοτικά, γάντια, ηλεκτρικό ρεύμα και μηχανήματα για ακτινογραφίες , οι γιατροί δίνουν μάχη για να φροντίσουν σωστά τους ασθενείς- και να τους κρατήσουν ζωντανούς.
Οι φωτογραφίες είναι από το νοσοκομείο Luis Razetti όπου οι τυχεροί ασθενείς έχουν έστω κι ένα μισοχαλασμένο κρεβάτι- άλλοι δεν έχουν καθόλου. Οι συνθήκες είναι άθλιες και πολλές φορές βρίσκονται αυτοσχέδιες λύσεις για την αντικατάσταση των υλικών που λείπουν. «Κάποιοι έρχονται εδώ υγιείς και φεύγουν νεκροί», λέει στην εφημερίδα ο Δρ. Leandro Pérez.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μια μέρα πέθαναν επτά νεογέννητα. Το γενικό μπλακ άουτ στην πόλη έβγαλε εκτός λειτουργίας τους αναπνευστήρες στη μονάδα νεογνών με αποτέλεσμα οι γιατροί να δίνουν στα βρέφη οξυγόνο χειροκίνητα για ώρες. «Ο θάνατος μωρών είναι καθημερινός», λέει χειρουργός σε νοσοκομείο του Καράκας, περιγράφοντας το βαρύ τίμημα που πληρώνουν τα υπό διάλυση νοσοκομεία.
Πολλές φορές αντικαρκινικά φάρμακα μπορούν να βρεθούν μόνο στη μαύρη αγορά. Στο νοσοκομείο University of the Andes στη ορεινή πόλη Mérida δεν υπήρχε αρκετό νερό για να καθαριστεί το χειρουργικό κρεβάτι από τα αίματα. «Είναι σαν να έχουμε γυρίσει στον 19ο αιώνα», λέει χειρουργός του νοσοκομείου.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: το ποσοστό των βρεφών που πεθαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία πριν καν κλείσουν ένα μήνα ζωής αυξήθηκε από 0,02% το 2012 στο 2% το 2015, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που επικαλούνται βουλευτές. Την ίδια περίοδο οι θάνατοι νέων μητέρων στα νοσοκομεία αυτά, που λειτουργούν υπό το υπουργείο Υγείας της χώρας, σχεδόν πενταπλασιάστηκαν.
Σύμφωνα με το άρθρο, 68χρονη ασθενής χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε μηχανήματα αιμοκάθαρσης ούτε τα αντιβιοτικά που χρειαζόταν.
Κάποιος άλλος ασθενής υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας χωρίς τα κατάλληλα χειρουργικά εργαλεία ούτε τις απαραίτητες συνθήκες καθαριότητας.
Ένας ασθενής πέθανε επειδή η τράπεζα αίματος ήταν κλειστή λόγω αργίας που η κυβέρνηση είχε κηρύξει για να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Πηγή ➤ newsbeast.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου