10 Ιουν 2016

Έρχονται άμεσα 2 λιμενικά σκάφη στην Κρήτη



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
 
 
Τα νέα δεδομένα διαμόρφωσαν τον κεντρικό σχεδιασμό του λιμενικού συμπεριλαμβάνοντας και την Κρήτη στις εντατικές περιπολίες και την ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών – Αναγκαίος ο συντονισμός των υπηρεσιών και ο σχεδιασμός για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών.
Πάνω από 300 άνθρωποι διασώθηκαν, τέσσερις δεν τα κατάφεραν… – 240 στην Ιταλία, ερωτηματικό για τους υπόλοιπους
Νέα “φουρνιά” μεταναστών στα παράλια της Κρήτης

Θαλαμηγός με μετανάστες ανοικτά της Κρήτης – Στα βράχια κρύφτηκαν οι διακινητές
Στο μάτι του … κυκλώνα όσον αφορά στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών βρίσκεται η Κρήτη με τα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες να προμηνύουν ένα δύσκολο καλοκαίρι …
Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο νέος λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης εξηγώντας ότι τα νέα δεδομένα διαμόρφωσαν τον κεντρικό σχεδιασμό της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνοντας και την Κρήτη στις εντατικές περιπολίες και την ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών.
Όπως ανέφερε ο ίδιος στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Ηρακλείου “Είναι δεδομένο ότι περιμέναμε ότι κάτι θα γίνει. Από τη στιγμή που περιορίστηκαν οι μεταναστευτικές ροές βόρεια οι διακινητές έπρεπε να βρουν άλλους διαύλους. Είχαμε στο μυαλό μας ότι μια από τις διαδρομές, ένας από τους διαδρόμους είναι και η Κρήτη κυρίως από την Λιβύη και την Αίγυπτο” ανέφερε ο ίδιος.
Τις τελευταίες 10 μέρες σημειώθηκαν 3 περιστατικά ένα στη Σητεία, ένα στη Νεάπολη με 70 και 130 άτομα που έχουν ήδη φύγει από το νησί και ένα περιστατικό στα Καλά Λιμάνια. Αυτά δεν ήταν κάτι τυχαίο και το σίγουρο είναι ότι θα συνεχιστούν. Εμείς προετοιμαζόμαστε για κάθε περίπτωση θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής ο κόσμος μπορεί να μην είμαστε στα καλύτερα μας ως κράτος αλλά ως υπηρεσίες του νησιού έχουν κινητοποιηθεί”
Όπως ανέφερε ο κ. Σαϊτάκης έχει υποβληθεί αίτημα για την επέκταση των περιπολιών από αέρος και ήδη σε καθημερινή βάση αυτό συμβαίνει και κυρίως στα νότια του νησιού.
Ταυτόχρονα, η κεντρική υπηρεσία δεσμεύτηκε ότι η Κρήτη θα ενισχυθεί με δυο ακόμα περιπολικά σκάφη. Το ένα περιπολικό σκάφος θα πάει στον Άγιο Νικόλαο – το σκάφος αυτό θα βρεθεί στα Χανιά στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την Πανορθόδοξη Σύνοδο – και μέσα στο επόμενο 20ήμερα άλλο ένα περιπολικό σκάφος θα διατεθεί και θα πάει στο Ρέθυμνο.
Επίσης επισκευάζεται και θα είναι έτοιμο το επόμενο 10ήμερο ένα ακόμα σκάφος που είναι σε ακινησία στην Ιεράπετρα ενώ θα επιστρέψει στη βάση του στον Κόκκινο Πύργο ένα ακόμα περιπολικό.
Έτσι συνολικά τρια περιπολικά σκάφη θα καλύπτουν το βόρειο μέρος του νησιού και 2 το νότιο.
Συντονισμός υπηρεσιών
Πέρα από όλα αυτά ο ίδιος τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένας απόλυτος συντονισμός των υπηρεσιών αναφορικά με το σχεδιασμό για τη φιλοξενία των μεταναστών και να υπάρξει ένας πρακτικός σχεδιασμός μέσα στο επόμενο διάστημα.
Είναι ανάγκη τόνισε ο κ. Σαϊτάκης να υπάρξει μια στοιχειώδης προετοιμασία “δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια” τόνισε χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση σημείωσε ο κ Σαϊτάκης αλλά σημείωσε ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξει ένας σχεδιασμός σε συνεργασία με τους φορείς σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου