10 Ιουν 2016

Περί συμβουλίων μεταθέσεων 2016...



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
 
 
Μέχρι πριν λίγες ημέρες   ήταν σε όλους γνωστό οτι ο «Λιμενικός Καλλικράτης», τον οποίο σχεδίασε και υλοποίησε ο τέως αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, συρρίκνωσε τις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών με συνέπεια το προσωπικό που τις στελεχώνει  να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί για τη βέλτιστη εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων .
 
Σήμερα  η νέα Στρατιωτική και πολιτική Ηγεσία αλλα και οι συνδικαλιστές αντί να προβούν   σε μερική αναδιάρθρωση υπηρεσιών και της οργανικής δύναμης όπως είχαν εξαγγείλει  και καθημερινά  διαλαλούν ,με το συμβούλιο μεταθέσεων  επιβεβαιώνουν περίτρανα τον τέως αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Αθανασόπουλο , το «Λιμενικό Καλλικράτη»  όπως σήμερα ισχύει αλλά και τη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών .
 
Όπως προκύπτει από τις μέχρι σήμερα διαρροές των αποφάσεων του συμβουλίου μεταθέσεων ο αριθμός των στελεχών που προκύπτουν ως μετατιθέμενοι είναι αρκετά μεγάλος εξαιτίας  της διαχρονικής μη τήρησης του π.δ. μεταθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, της υπονόμευσής του , της μείωσης των οργανικών θέσεων και του Λιμενικού Καλλικράτη .
 
Παρήγορο είναι ότι  σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ,οι μεταθέσεις που τελικά θα γίνουν δε θα είναι οι περίπου 2000 μεταθέσεις  που προέκυψαν απο το ΠΔ αλλα περίπου  800  μεταθέσεις  που προκύπτουν  εκ των πραγματικών αναγκών των στελεχών σε υπηρεσιακό, οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο   καθώς και  των οικονομικών  και  υπηρεσιακών αναγκών ..(0ι μισές θα είναι οι λεγόμενες καλές και οι άλλες μισές της Β και Γ φάσης εκ των οποίων οι μισές απο αυτές θα καλυφτούν απο τους νέους ΛΦ και ΥΠΑΞ) 
 
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι πως γίνετε ενα ΠΔ μεταθέσεων που υπηρεσιακοί παράγοντες και συνδικαλιστές έχουν δημιουργήσει να πρέπει να καταστρατηγηθεί για να ωφελήσει τα στελέχη και την υπηρεσία  ... και ποια θα είναι τελικά τα κριτήρια επιλογής των 800 αυτών μεταθέσεων ...?
 
Το δεύτερο ερώτημα είναι πως γίνεται να καταγγέλλει η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία αλλά και οι  συνδικαλιστές το «Λιμενικό Καλλικράτη» και την ίδια στιγμή να λειτουργούν υπηρεσιακά και σε συνδικαλιστικό επίπεδο βάση του Λιμενικού Καλλικράτη...?
 
Το τρίτο ερώτημα είναι πως γίνεται να καταγγέλλει η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία αλλά και οι  συνδικαλιστές τη μείωση των οργανικών θέσεων  με οτι αυτό συνεπάγεται για των αριθμό των υπηρετούντων στις υπηρεσίες του ΛΣ και την ίδια στιγμή να ζητούν να τηρηθεί πιστά η οργανική δύναμη  των υπηρεσιών θέτοντας ως βάση - προτεραιότητα στις φετινές μεταθέσεις τη μετάθεση πρώτα από όλα των περισσευούμενων στελεχών στις υπηρεσίες του ΛΣ που φυσικά προκύπτουν από το Λιμενικό Καλλικράτη και τη μείωση των οργανικών θέσεων . 

Το τέταρτο  ερώτημα προς την ΠΟΕΠΛΣ είναι πως γίνεται τα τελευταία χρόνια να μεταθέτουν στα συμβούλια μόνο ΛΦ-ΥΠΑΞ και οι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ κυριως ΣΝΔ  να τη γλυτώνουν....  
 
Το τελευταίο  ερώτημα είναι πως γίνεται να καταγγέλλει η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία αλλά και οι  συνδικαλιστές το υπάρχον ΠΔ μεταθέσεων και την ίδια στιγμή να συμμετέχουν στα συμβούλια μεταθέσεων  αλλά και πως γίνεται να μας ενημερώνουν εδω και μήνες για την επεξεργασία ενός  νέου ΠΔ μεταθέσεων από συνδικαλιστές και στρατιωτική ηγεσία και το οποίο εδω και 1 μήνα βρίσκεται ήδη στην τελευταία φάση επεξεργασίας του από την πολιτική Ηγεσία προς προώθηση του όταν  οι πληροφορίες μας να λένε οτι δεν υπάρχει κανένα νέο  ΠΔ μεταθέσεων προς προώθηση ούτε καν σχέδιο αυτού ....!!!!
"ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ "


ellhnikhaktofylakh2.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου