3 Σεπ 2016

Ρέγκλινγκ προς Αθήνα: Εφαρμόστε το πρόγραμμα, τηρήστε τη συμφωνίαΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
«Βλέπει» έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017

«Δεν βλέπω να υπάρχει καμία διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία και δεν πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητήσει τη συμφωνία του περασμένου χρόνου», δηλώνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος βάζοντας φρένο στις προσδοκίες για μείωση του στόχου κάτω από 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Όσο για το χρέος, παραπέμπει στο τέλος του προγράμματος το 2018 για τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα.
Η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν αλλάζει, είναι το πνεύμα όσων λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα»
Ως διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που έχει στα χέρια του το μισό ελληνικό χρέος, ο Ρέγκλινγκ παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Έτσι, γνωρίζει για τις αμφισβητήσεις από κάποιους υπουργούς του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τις χαρακτηρίζει ενοχλητικές, αν και σπεύδει να σχολιάσει με νόημα ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν κάνει ανάλογα σχόλια. Επίσης, εκφράζει απόλυτη συμφωνία με τη θέση της Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Περιγράφοντας τον δρόμο της Ελλάδας από τώρα και στο εξής, ο Ρέγκλινγκ βλέπει έξοδο στις αγορές το 2017 και τέλος του προγράμματος και της χρηματοδότησης από τον ESM στα μέσα του 2018. Υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος, επισημαίνει, δεν θα χρειαστεί νέο.
Πηγή ➤ .newsbeast.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου