9 Ιουν 2016

Διαδικτυακή απάτη στο Facebook με σελίδα που χαρίζει Mercedes [εικόνες



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
 
 
Μία απίστευτη διαδικτυακή απάτη έστησαν επιτήδειοι οι οποίοι μέσω σελίδας που δημιούργησαν στο Facebook καλούν τους χρήστες να λάβουν μέρος σε κλήρωση προκειμένου 3 τυχεροί να κερδίσουν μέσω κλήρωσης τρεις Mercedes-Benz E63 AMG
«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία όπου εμείς στη εταιρεία Mercedes-Benz θα δώσουμε 3 Εκπληκτικές Mercedes-Benz E63 AMG σε τρεις νικητές που θα επιλέξουμε τυχαία στις 31 Ιουνίου 2016. Θέλετε να μπείτε σε αυτή την καταπληκτική κλήρωση για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μια ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E63 AMG?», γράφουν σε ποστ που έκανε το γύρο του κοινωνικού δικτύου το οποίο συνεχίζει δίνοντας συμβουλές ως προς τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες παραπέμποντάς τους μάλιστα σε άλλη ιστοσελίδα.
Η ανακοίνωση έπεσε στην αντίληψη της Mercedes-Benz Hellas η οποία ενημέρωσε τους χρήστες του Facebook ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω σελίδα και την κλήρωση. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη σελίδα είναι spam και δεν ανήκει στο επίσημο δίκτυο της Mercedes-Benz», γράφει η επίσημη σελίδα της Mercedes-Benz στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής πάντως περισσότεροι από 55.000 χρήστες του διαδικτύου έπεσαν θύματα της διαδικτυακής απάτης ακολουθώντας τη μαϊμού σελίδα, κάποιοι όμως αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για ψέμα και έτσι έκαναν αναφορά.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι το γεγονός ότι πολλοί χρήστες έπεσαν θύματα αν και η σελίδα-μαϊμού ανέφερε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει στις 31 Ιουνίου τη στιγμή που συγκεκριμένος μήνας μετρά 30 μέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου